Concert at SEA zeer waardevol

Bron: PZC, 31 mei 2013

Concert at SEA levert de provincie Zeeland een jaarlijks rendement van 3,5 miljoen euro op. Dat blijkt uit uitgebreid onderzoek onder alle betrokkenen bij het festival door Hendrik Beerda Brand Consultancy. Het economisch waardeonderzoek toont aan dat het festival de provincie niet alleen cultureel, maar ook financieel veel oplevert.

Het onderzoeksbureau becijfert de maatschappelijke waarde van Concert at Sea op de lange termijn op 67 miljoen euro. De waarde voor Zeeland zit niet alleen in de horecabesteding, toeristenbelasting of de overige bezoekersuitgaven. De festival heeft ook enorm veel mediawaarde en zorgt voor veel (herhaal)bezoek naar Zeeland.

Festivaldirecteur Lesley Grieten reageert enthousiast op het onderzoek. "We zijn natuurlijk blij met de hoge waardering van onze bezoekers. Dat is de groep waarvoor we het doen. Maar het is bijzonder prettig dat de baten voor Zeeland de kosten voor de overheidsdiensten van het festival ruimschoots overtreffen. Met het organiseren van het festival geven we mede dankzij de subsidie van de provincie en de sponsorbijdrage van Delta veel meer terug dan we krijgen. Het onderzoek geeft aan dat Concert at Sea een geweldig evenement is voor Zeeland."

Economisch waardeonderzoek in de pers
AD, Jubilerend North Sea Jazz is een goudmijn voor Rotterdam, 9 juli 2015
Omroep Zeeland, Concert at Sea levert Zeeland miljoenen op, 31 mei 2013
PZC, Concert at Sea zeer waardevol, 31 mei 2013
Nrc, Groningen verdient jaarlijks 1,7 miljoen euro aan Noorderslag, 27 december 2011
Dichtbij, Eurosonic-Noorderslag is 31,5 miljoen waard, 22 december 2012
MPodia.nl, North Sea Jazz Festival ruim 75 miljoen waard voor stad Rotterdam, 8 maart 2011
Festivalinfo.nl, Oerol 94 miljoen waard, 5 december 2008